Οι βιομηχανίες όλων των ειδών, σε μεγάλο βαθμό έχουν ως βάση την αποτελεσματικότητα της κατασκευής τους. Αυτό αφορά τόσο την ποιότητα των προϊόντων, όσο και τη διατήρηση του κόστους αυτών των προϊόντων για τους καταναλωτές τους. Όσο λιγότερο αποδοτική και πιο ακριβή είναι η διαδικασία δημιουργίας της παραγωγής, τόσο πιο ακριβά θα είναι τα προϊόντα. Αυτές οι υψηλότερες τιμές γρήγορα οδηγούν σε λιγότερες πωλήσεις. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κίνητρα, τα χαλασμένα μηχανήματα ή οι δυσλειτουργικές διαδικασίες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα απόδοσης. Η λύση είναι να βελτιώσετε το επίπεδο απόδοσης των διαδικασιών της παραγωγής σας. Η αποδοτικότητα της παραγωγής σας είναι το επίπεδο απόδοσης της εταιρεία σας και μπορεί πάντα να βελτιωθεί.

Γνωρίστε σήμερα τις βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε και ξεκινήστε άμεσα:

#1: Γνωρίστε το προϊόν σας.

Σίγουρα γνωρίζετε πολύ καλά το προϊόν σας, αλλά οι υπάλληλοί σας το γνωρίζουν τόσο καλά όσο εσείς; Χρειάζεστε καλά εκπαιδευμένα άτομα σε όλη την εταιρεία σας, όχι μόνο στη διοίκηση. Αυτό σημαίνει να επενδύσετε στους υπαλλήλους σας με σωστή, πρακτική εκπαίδευση.  Ένας έντυπος οδηγός διαδικασιών μπορεί να διδάξει σε κάποιον πολλά, αλλά η πρακτική εκπαίδευση μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εκμάθησης. Επιπλέον, σιγουρέψτε ότι όλοι κατανοούν τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες όλων των καθηκόντων τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε την αποδοτικότητα της παραγωγής σας.

#2: Περιορίστε τη σπατάλη.

Είναι αναμενόμενο πως λάθη κατά τη διάρκεια της παραγωγής θα συμβούν. Κάθε ημιτελές προϊόν σπαταλά χρήματα, και ενώ δεν είναι πάντα στον έλεγχό σας, η εύρεση της λύσης είναι. Πριν αναζητήσετε τη λύση όμως πρέπει να εξηγήσετε γιατί συνέβη το λάθος. Βρείτε μια εξήγηση για κάθε λάθος. Έτσι, θα νιώθετε ακόμη πιο προετοιμασμένοι για την επόμενη μελλοντική κατάσταση.

#3: Φροντίστε τα μηχανήματα σας πριν χαλάσουν.

Ένα από τα πιο μη αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα μηχανήματα σας μέχρι να μη λειτουργούν. Οι σωστά και σχολαστικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι, γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα μηχανήματα και πότε δεν λειτουργούν. Δείξτε εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους που τα χρησιμοποιούν, και με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε ποια είναι τα πρώιμα σημάδια φθοράς που μπορείτε στη συνέχεια να αντιμετωπίσετε. Το να φροντίζετε πριν κάτι χαλάσει, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε σοβαρές διακοπές λειτουργίας και δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις. Είναι πιο δύσκολο να επαναφέρετε ένα μηχάνημα σε λειτουργία αφού σταματήσει να λειτουργεί εντελώς.

#4: Δώστε προσοχή στη χωροταξική δομή.

Αυτή η πρόταση είναι θεωρητικά πολύ απλή, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ακόμα και κάτι τόσο μικρό, όπως το πόσο χρόνο χρειάζονται οι υπάλληλοί σας για να περπατήσουν στις εγκαταστάσεις σας, μπορεί πραγματικά να προσθέσει μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην παραγωγή σας. Βάλτε τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε περισσότερο κοντά μεταξύ τους καθώς και τα πράγματα στη σωστή θέση. Για να το πετύχετε αυτό, προσέξτε τι χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί σας και σε ποιο στάδιο της διαδικασίας. Όσο καλύτερα γνωρίζετε τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο δουλεύουν οι υπάλληλοί σας, τόσο πιο εύκολα θα κάνετε ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρώσουν αποδοτικά τη δουλειά.

Κάθε μία από αυτές τις βελτιώσεις μπορεί να είναι φαινομενικά μικρή, αλλά μπορεί να προσθέσει τη μέγιστη απόδοση στις εγκαταστάσεις σας. Τέλος, βρείτε εδώ τα πάντα για την ιαπωνική επιχειρηματική φιλοσοφία, Kaizen, η οποία δίνει έμφαση στη συνεχή βελτίωση στην αποδοτικότητα της παραγωγής σας.