Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, πρωτοβουλίες δημοσίων και ιδιωτικών φορέων δείχνουν πως η υιοθέτηση πράσινων λύσεων είναι μονόδρομος. Η εταιρία KORRES ανοίγει αυτόν το δρόμο δείχνοντας πως η ανακύκλωση είναι μόνο η αρχή.  Παράλληλα, φανερώνει ότι πλέον είναι απαραίτητη για τους οργανισμούς η υιοθέτηση μιας φιλοσοφίας Zero Waste. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρία δημιούργησε το Recycle Lab: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης καλλυντικών συσκευασιών.

Στο Recycle Lab, ανακυκλώνονται οι πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες καλλυντικές συσκευασίες . Με άλλα λόγια, οι συσκευασίες αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Από τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες δημιουργούνται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα τα οποία, εν συνεχεία, προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Ο σχεδιασμός των αντικειμένων γίνεται από τους designers της εταιρίας. 

Στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικοί κάδοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα χρησιμοποιημένα υλικά συσκευασίας. Εκεί το KORRES Recycle Lab προσκαλεί τους καταναλωτές να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες τους – πλαστικό, χαρτί, γυαλί.

Η συμμετοχή είναι απλή, κατά την οποία ο καταναλωτής:

  • Πρώτα, συλλέγει τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών
  • Τις τοποθετεί στους ειδικούς κάδους στα φαρμακεία
  • Λαμβάνει ένα δώρο, φτιαγμένο από ανακυκλωμένες συσκευασίες, για κάθε 5 ανακυκλωμένες συσκευασίες.

Η παραπάνω πρωτοβουλία δεν είναι απλά μια δράση αλλά ένα κίνημα, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους οργανισμούς. Επομένως, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε εταιρίας πρέπει να είναι προτεραιότητα στην ατζέντα των decision makers. Πέρα από την κοινωνική ευθύνη, το όφελος είναι και οικονομικό, καθώς, οι σύγχρονοι καταναλωτές δείχνουν να αγκαλιάζουν τα  πράσινα brands.

Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης της KORRES εδώ.