Η λίστα των αντικειμένων ένας αναλυτής XRF βοηθά οργανισμούς και επιχειρήσεις είναι αρκετά μεγάλη. Συγκεκριμένα, καλύπτει το φάσμα από τη τήρηση των κανονισμών, τον έλεγχος της ποιότητας, τη διαλογή των απορριμμάτων, τη επιθεώρηση ασφάλειας, τη επαλήθευση πολύτιμων μετάλλων, τον έλεγχος του εδάφους για μόλυνση μέχρι και τη διεξαγωγή αρχαιομετρίας και η ανίχνευση πλαστών έργων τέχνης. 

Εκτός από τη εύκολη και γρήγορη ανάλυση, τα ακριβή αποτελέσματα, πολλοί από τους χρήστες του X-MET ανακάλυψαν ότι το όργανο αυτό αποσβένει την αξία του πολύ γρήγορα.

1. Μειώνει το κόστος ελέγχων από τρίτους

Για πολλές εταιρείες είναι σημαντική η γνώση της σύνθεσης των πρώτων υλών ή των τελικών προϊόντων τους και εάν δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος μέτρησης αυτού στο εσωτερικό της εταιρείας, χρησιμοποιούν κάποιο εξωτερικό εργαστήριο. Αλλά αυτή η υπηρεσία δεν είναι φθηνή, και εάν έχετε πολλά στοιχεία που χρειάζονται ανάλυση, οι εξωτερικές εργαστηριακές δοκιμές μπορούν να σημαντική απειλή για τα κέρδη σας.

Εταιρεία που παράγει ρούχα πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια. Πιο πρακτικά πρέπει να ελέγχουν τα προϊόντα τους για επικίνδυνα υλικά, όπως μόλυβδο και κάδμιο, πριν από την αποστολή. Έχουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, που σημαίνει δοκιμές χιλιάδων αντικειμένων ανά έτος. Πιο συγκεκριμένα, η πραγματοποίηση δοκιμών στο εσωτερικό της εταιρείας με το X-MET τους έδωσε ένα άμεσο αποτέλεσμα και μείωσε το κόστος των εξωτερικών εργαστηρίων:

«Το X-MET μείωσε την ανάγκη για εργαστηριακή ανάλυση κατά περίπου ένα τέταρτο και εξοικονομεί στην εταιρεία μας πάνω από 200.000€ ετησίως.»

2. Πληροί τις απαιτήσεις των πελατών διατηρώντας παράλληλα τα περιθώρια κέρδους

Για ορισμένους από τους πελάτες μας, η ανάγκη δοκιμών καθοδηγείται από τον πελάτη και όχι από μια νόμιμη απαίτηση. Αυτό ισχύει για παράδειγμα, για εταιρεία η οποία παράγει εξειδικευμένα ανταλλακτικά για απαιτητικά και διαβρωτικά περιβάλλοντα υψηλής πίεσης. Για τα πιο κρίσιμα συστατικά τους, ο βαθμός πρώτων υλών πρέπει να καθοριστεί πριν από την είσοδο στην παραγωγή. Μερικές φορές πρέπει να επαληθευτούν και οι τελικές βαλβίδες. Αυτή η συνεχής ανάγκη για ακριβή προσδιορισμό υλικών θα κόστιζε στην εταιρεία πολλά χρήματα εάν επρόκειτο να φέρει έναν σύμβουλο ή να χρησιμοποιήσει μια εξωτερική εταιρεία. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιώντας το X-MET μειώνει το κόστος δοκιμών και διατηρεί στο ελάχιστο την πιθανότητα ανάμειξης υλικών.

«Σε σημαντικές παραγγελίες έχουμε έναν ορισμένο αριθμό πελατών που απαιτούν να κάνουμε έλεγχο PMI και να τους παρέχουμε μια αναφορά υλικών. Εάν έπρεπε να στείλουμε για ανάλυση σε μια τρίτη εταιρεία ή να φέρουμε έναν σύμβουλο για να κάνουμε αυτήν την επιθεώρηση, θα δημιουργούσε ένα κόστος τουλάχιστον 10.000€ ετησίως.»

3. Μείωση της σπατάλης πρώτων υλών.

Μπορείτε να έχετε μεγάλη απόδοση από το Χ-ΜΕΤ ακόμα και αν δεν πληρώνετε εξωτερικούς συνεργάτες για αναλύσεις. Το όργανο μπορεί να μειώσει σημαντικά την επανεπεξεργασία και τα θραύσματα. Αυτό συμβαίνει όταν η χρήση του αφορά τον προσδιορισμό της ποιότητας καθ΄ όλη τη διάρκεια μιας διαδικασίας παραγωγής. Από την επαλήθευση του εισερχόμενου υλικού όσο νωρίτερα γίνει ο εντοπισμός των προβλημάτων, τόσο μικρότερο το κόστος στην ποιότητα.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν πελάτη που κατασκευάζει συσκευές. Χρησιμοποιεί το X-MET για τη μέτρηση του πάχους των επιχρισμάτων που εφαρμόζονται στα προϊόντα τους. Αυτό τους επιτρέπει την αφαίρεση οποιαδήποτε από τα εξαρτήματα προδιαγραφών από την παραγωγή τους προτού σπαταλήσουν περισσότερο χρόνο ή υλικά.

«Αποφεύγοντας τα δαπανηρά λάθη όταν παράγουμε σόμπες που είναι επικαλυμμένες εκτός προδιαγραφών, έχουμε αντισταθμίσει το κόστος του X-MET σε μόλις επτά βάρδιες δέκα ωρών».

Κάτι παραπάνω από προστιθέμενη αξία στις διαδικασίες σας

Άλλα χαρακτηριστικά του X-MET8000 περιλαμβάνουν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ευκολία χρήσης με διαισθητικό λογισμικό, ακρίβεια αποτελεσμάτων και απλοποιημένη διαχείριση δεδομένων. Ανακεφαλαιώνοντας, οι πρακτικές διευκολύνουν την κάλυψη-απόδοση της αρχικής επένδυσης.