Πώς γίνεται η κατάθεση των πινακίδων;

Μόλις πέντε κλικ χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων και να τα θέσουν σε προσωρινή ακινησία μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία ονομάζεται myCAR.

Βήμα 1ο:

Σύμφωνα με την AAΔΕ οι ιδιοκτήτες απλά εισέρχονται στην πλατφόρμα www.aade.gr/mycar, και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας ή να εκτυπώσουν τη βεβαίωση μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση που θέλουν να μεταβιβάσουν το όχημά τους.

 

Βήμα 2ο: 

Στο 2ο βήμα οι χρήστες επιλέγουν την «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», όπου εμφανίζονται αυτομάτως ο ΑΦΜ του κατόχου, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η ημερομηνία. Σε περίπτωση που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα οχήματα, τότε, κάνοντας κλικ στον αριθμό κυκλοφορίας, εμφανίζονται οι πινακίδες όλων των οχημάτων, ώστε να επιλέξουν για ποιο επιθυμούν να καταθέσουν.

Προσοχή: Η  ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα!

 

Βήμα 3ο:

Επιπλέον, εμφανίζεται η κατάσταση του οχήματος (ΚΙΝΗΣΗ/ΑΚΙΝΗΣΙΑ). Επιλέγουν «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων».

 

Βήμα 4ο:

Τότε, οδηγούνται στη σελίδα, όπου αναγράφονται αυτόματα τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματός του (Αριθμός Κυκλοφορίας, ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία, Διεύθυνση Κατοικίας ή Έδρας, ΔΟΥ).

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης κάνει κλικ στο σχετικό κουτί, ώστε να δηλώσουν υπεύθυνα ότι:

α) το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο.

β) δεν θα κυκλοφορήσουν το όχημα μετά τη θέση σε ακινησία αυτού.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες αναγράφουν αναλυτικά τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης που θα βρίσκεται το όχημα σε ακινησία.

 

Βήμα 5ο

Το πέμπτο βήμα είναι η συμπλήρωση των Στοιχείων χώρου Στάθμευσης από τον χρήστη. 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες αφαιρούνται από τον κάτοχο και φυλάσσονται από τον ίδιο. Δεν απαιτείται πλέον η κατάθεσή τους στην Εφορία. Ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση που ο κάτοχος του -σε ακινησία- οχήματος επιθυμεί να το θέσει σε κυκλοφορία.

Πηγή: newsauto.gr