Νέος φασματογράφος μετάλλων από την Oxford Instruments

  • Φασματογράφος μετάλλων Vulcan

O Vulcan, είναι ο νεότερος φασματογράφος μετάλλων της εταιρίας Oxford Instruments, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της εταιρία, o Vulcan είναι ο ταχύτερος φασματογράφος μετάλλων της αγοράς!

Ο Vulcan είναι εργονομικός, λειτουργεί με τεχνολογία LIBS (Lazer Induced Breakdown Spectroscopy) και έχει οθόνη αφής φιλική προς τον χρήστη. Ο αναλυτής έχει σχεδιαστεί για την ταχύτατη αναγνώριση μεγάλου εύρους κραμάτων στους χώρους της βιομηχανίας και των εταιριών ανακύκλωσης παγκοσμίως.

  • Αποτελέσματα σε ένα δευτερόλεπτο

Ο αναλυτής μετάλλων Vulcan χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να αναλύσει μεταλλικά κράματα, γρηγορότερα από κάθε αναλυτή που λειτουργεί με ακτίνες Χ ή με laser. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια ποιοτικού ελέγχου η διαδικασία μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.O καινούργιος αναλυτής προσφέρει υψηλή απόδοση και εγγυάται υψηλή ακρίβεια στα τελικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, όταν αναλύεται το αλουμίνιο, δεν δείχνει μόνο τον εμπορικό κωδικό του αλουμινίου, αλλά και τη χημική του σύσταση. Η ευκολία στην χρήση του αναλυτή μειώνει σημαντικά τις λανθασμένες μετρήσεις από την πλευρά του χρήστη.

  • Κορυφαία ποιότητα – Τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Ο Vulcan έχει πιστοποίηση IP 54 για την έκθεση του σε σκόνη και νερό. Το παράθυρο μέτρησης του αναλυτή προστατεύεται από γυαλί ζαφειριού κάτι που αποτρέπει τις ζημίες στον ανιχνευτή. Είναι κατασκευασμένο για να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

Μπορεί να συνδεθεί με WiFi στο OiConnect της εταιρίας Oxford ώστε να δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών και μετρήσεων στο cloud αυτής. Επίσης τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε υπολογιστή, laptop και συσκευή USB.Ο Mikko Jarvikivi, υπεύθυνος προϊόντων της εταιρίας, δηλώνει ” Ο αναλυτής Vulcan είναι μια καινοτόμα λύση στον συγκεκριμένο χώρο.

  • Ασυναγώνιστη ταχύτητα, ευκολία χρήσης, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία μέτρησης

Επειδή ο Vulcan είναι όργανο που χρησιμοποιεί το laser δεν υπάρχει ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης του προσωπικού της εκάστοτε εταιρίας.

  • Το μοντέλο Vulcam Smart για σιδηρούχα μέταλλα

Τέλος, το μοντέλο Vulcan Smart, έχει σχεδιαστεί για τον χώρο των σιδηρούχων μετάλλων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ανοξείδωτο χάλυβα, εργαλεία χάλυβα, κράματα με χαμηλή περιεκτικότητα και κράματα νικελίου.Παρόλα αυτά ο Vulcan Smart μπορεί να αναβαθμιστεί για να είναι ικανός να αναλύει κοβάλτιο, χαλκό, κασσίτερο, τιτάνιο και ψευδάργυρο.

  • H Oxford Instruments

H Oxford Instruments αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στην παροχή συστημάτων και εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας για τον τομέα της έρευνας και της βιομηχανίας. Η εταιρία εδρεύει στην Μεγάλη Βρετανία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με κεφαλαιοποίηση στο $ 1,2 δισεκατομμύρια.

  • Αναλυτές μετάλλων από την Meteco Tech

H Meteco Tech είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος της Oxford Instruments στην Ελλάδα. Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε όλους τους διαθέσιμους φασματογράφους μετάλλων αλλά και μηχανήματα ανακύκλωσης για όλα τα υλικά.Αφήστε μια απάντηση